Querencia   :                                A place from witch one’s strength is drawn, where one feel’s at home; the place where you are your most authentic self.

Wie is Katrien

Mijn naam is Katrien en ik ben een autismecoach gespecialiseerd in ouderbegeleiding, emotieregulatie, weerbaarheid en faalangst bij kinderen met autisme en daarbij geef ik ook impact training. Ik ben hier om ouders en gezinnen te ondersteunen bij de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Met mijn expertise en ervaring als autimama wil ik een verschil maken in het leven van mensen die te maken hebben met autisme.

Als autismecoach begrijp ik dat elke persoon uniek is, met zijn eigen sterke punten en uitdagingen. Mijn benadering is daarom individueel afgestemd op de behoeften van het kind en het gezin. Ik werk nauw samen met ouders om hen te helpen de juiste tools en strategieën te vinden om hun kinderen te ondersteunen en hun ontwikkeling te stimuleren.

Een van de gebieden waar ik me specifiek op richt, is emotieregulatie. Voor veel kinderen met autisme is het moeilijk om emoties te herkennen, begrijpen en beheersen. Ik help ouders en kinderen om effectieve technieken te ontdekken die hen kunnen helpen bij het omgaan met intense emoties en het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen.

Daarnaast richt ik me op het aanpakken van faalangst bij autisme. Veel kinderen met autisme ervaren angst en stress bij het aangaan van nieuwe uitdagingen, sociale situaties of het voltooien van taken. Ik werk samen met ouders en kinderen om deze angsten te begrijpen en te verminderen, zodat ze meer zelfvertrouwen kunnen ontwikkelen en succes kunnen ervaren in verschillende aspecten van hun leven.

Weerbaarheid is ook een belangrijk aspect van mijn coaching. Het vergroten van de weerbaarheid van kinderen met autisme helpt hen om beter om te gaan met stressvolle situaties en zichzelf te beschermen tegen negatieve invloeden. Ik bied ondersteuning en praktische strategieën aan ouders en kinderen om veerkracht op te bouwen en positieve sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Naast ouderbegeleiding, waarbij ik ouders voorzie van informatie, ondersteuning en begeleiding, bied ik ook specifieke trainingssessies aan waarin we ons richten op Impact Training. Deze sessies zijn interactief en praktijkgericht, waarbij we oefenen met verschillende situaties en communicatietechnieken die relevant zijn voor het dagelijks leven van uw kind. Met Impact Training kunnen we samen werken aan het vergroten van hun zelfvertrouwen, het verbeteren van hun sociale interacties en het versterken van hun vermogen om zichzelf effectief uit te drukken.

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en de waarde van het delen van kennis. Daarom bied ik ook ouderbegeleiding aan, waarbij ik ouders voorzie van informatie, ondersteuning en begeleiding. Samen kunnen we een sterke basis leggen voor de ontwikkeling en groei van uw kind.

Ik sta klaar om u te ondersteunen en te begeleiden op uw reis naar een betere toekomst voor uw kind en uw gezin.  g